Antena 3 CNN Economic Biz News Business Energia Verde: Soluţie sau Problemă? Conferinţa Green Forum organizată de Intact Media Group

Energia Verde: Soluţie sau Problemă? Conferinţa Green Forum organizată de Intact Media Group

Energia Verde: Soluţie sau Problemă? Conferinţa Green Forum organizată de Intact Media Group
26 Mar 2013   •   13:58

Sectorul energiei verzi a înregistrat un adevărat boom în ultimii trei ani atrăgând investiţii de peste 3 mld. Euro. Schema de sprijin pentru investitori, care prevede acordarea de certificate verzi cu o valoare cuprinsă între 27 şi 55 de euro, este una dintre, dacă nu cea mai avantajoasă din Uniunea Europeana.

Care sunt tendintele în sectorul de energie verde în 2013? Vor accepta investitorii o reducere a valorii certificatelor verzi astfel încât profiturile lor să fie mai mici, dar să compenseze astfel presiunea pe facturi?

Vor reusi autorităţile să combine soluţiile şi să asigure securitate financiară, dar şi energetică, astfel încât să facă profitabil sistemul de certificate verzi şi, în acelaşi timp, să susţină cât se poate investiţiile în capacităţi de producţie a turbinelor eoliene, sau a panourilor solare?

Pentru a evalua stadiul în care se află sectorul energiei regenerabile, dar şi pentru a discuta despre problemele cu care confruntă, INTACT Media Group aşează la masa dezbaterilor principalii jucători din domeniu: autorităţi (Ministerul Energiei, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei), asociaţii profesionale(Federaţia Patronală a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA), Asociaţia Română pentru Industria Fotovoltaică (RPIA)), producători de energie verde, distribuitori de echipamente, dezvoltatori de parcuri solare / eoliene si reprezentanţi ai firmelor de avocatură şi consultanţă, instituţiilor bancare.

2 Aprilie 2013, Sala Drepturilor Omului
Palatul Parlamentului, București



×
Subiecte în articol: Intact Media Group
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close