Antena 3 CNN Economic Biz News Business Este al treilea cel mai bogat om al lumii, dar merge la muncă îmbrăcat în aceleaşi haine şi mănâncă la cantina firmei

Este al treilea cel mai bogat om al lumii, dar merge la muncă îmbrăcat în aceleaşi haine şi mănâncă la cantina firmei

Este al treilea cel mai bogat om al lumii, dar merge la muncă îmbrăcat în aceleaşi haine şi mănâncă la cantina firmei
de O.P.    |    04 Dec 2012   •   11:17

Modestia şi bunul simţ sunt cheia care arată clar drumul spre succes. Amancio Ortega este al treilea cel mai bogat om al planetei, întrecându-l chiar şi pe Warren Buffett, însă mulţi dintre oameni nici nu au auzit de el.

Spaniolul în vârstă de 76 de ani a acordat interviuri doar la trei jurnalişti, în întreaga sa viaţă şi îi place să trăiască o viaţă discretă.

Ortega a fondat colosul Zara împreună cu soţia lui, Rosalia, în 1975. În prezent există 1.500 de magazine în 70 de ţări din lume, iar această afacere a schimbat industria retailului pentru totdeauna.



Se estimează că averea lui Ortega se ridică la 47,4 miliarde de euro, însă asta nu îl împiedică să ducă mai departe o viaţă modestă: se îmbracă zilnic în aceeaşi uniformă - pantaloni gri, sacou închis la culoare şi cămaşă bleu, mănâncă împreună cu angajaţii la cantina fabricii şi nu doreşte să fie implicat în scandaluri de niciun fel.



El este cel care a cumpărat cel mai înalt zgârie nori din Spania - Torre Picasso din Madrid, o clădire pe care a dat 536 de milioane de dolari, mai mult, el a construit şi Epic Residences & Hotel din Miami, Florida - cel mai luxos ansamblu hotelier din SUA.



Şi-a comandat şi un avion privat construit de Bombardier, pentru care a plătit 45 de milioane de dolari.



Cu toate astea, angajaţii care intră în contact direct cu el spun că este un om extraordinar de modest, cumpătat şi echilibrat.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close