Antena 3 CNN Economic Biz News Business Eşti tânăr şi vrei să faci bani? Deschide-ţi firmă şi statul te scuteşte de impozit

Eşti tânăr şi vrei să faci bani? Deschide-ţi firmă şi statul te scuteşte de impozit

Eşti tânăr şi vrei să faci bani? Deschide-ţi firmă şi statul te scuteşte de impozit
Sursa foto: firme
15 Mar 2010   •   16:35

Premierul Emil Boc aşteaptă ca Adriean Videanu, ministrul Economiei, să prezinte în şedinţa de guvern din această săptămână proiectul de lege care acordă facilităţi fiscale tinerilor întreprinzători. În 2009, circa 200.000 de firme româneşti au pus lacătul pe uşă sau şi-au suspendat activitatea, scrie Evenimentul Zilei.

O persoană de până în 35 de ani, care debutează în afaceri, va putea pune bazele unei microîntreprinderi tip starter cu maxim patru asociaţi. Firmele tinerilor vor trebui să aleagă şi cel mult cinci domenii de activitate (coduri CAEN).

Pe de altă parte, tinerii vor avea şi câteva facilităţi care sunt trecute în proiect. Firma va fi înregistrată electronic, la ghişeul unic de la Registrul Comerţului. Timp de trei ani, societatea va fi considerată starter şi nu va plăti impozit pe profit.

Facilitatea va putea fi prelungită maxim doi ani când câştigul este folosit pentru modernizare şi calificare profesională, atunci când banii se investesc în protejarea mediului înconjurător şi la angajarea pentru cel puţin un an a şapte persoane, inclusiv şomeri.

Cinci salarii vor fi scutite de impozit şi contribuţii sociale dacă se încadrează în limita de 500 de euro pe lună. Noile companii vor putea primi garanţii din partea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM de până la 90% din creditul solicitat.

×
Subiecte în articol: impozit tanar firma
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close