Antena 3 CNN Economic Biz News Business Estul Europei mai profitabil decât vestul în materie de imobiliare

Estul Europei mai profitabil decât vestul în materie de imobiliare

Estul Europei mai profitabil decât vestul în materie de imobiliare
08 Oct 2007   •   12:35

Investiţiile imobiliare în Europa de Est şi în ţările baltice sunt mai profitabile decât în Occident, aceste investiţii putând fi făcute în vederea unor creşteri de preţuri a imobilelor, dar şi pentru închirieri, preţul acestora fiind încă redus faţă de Occident, informează Financial Times. Dacă ai bani de investit în vederea închirierii de apartamente, sunt de luat în considerare ţări precum Estonia, Polonia şi Bulgaria şi, în general, Europa de Est, unde mai e loc pentru creşteri de preţuri atât în cazul chiriilor cât şi în cazul preţului apartamentelor.

Creşterea preţurilor proprietăţilor rezidenţiale a încetinit în cea mai mare parte a lumii ca urmare a creşterii ratelor dobânzilor şi a înăspririi criteriilor de creditare.

Există însă ţări unde valoarea poate fi găsită în proprietăţi imobiliare. “Nu sunt doar veşti proaste pentru piaţa globală”, a declarat preşedintele companiei de cercetare din domeniul rezidenţial Knight Frank, Liam Bailey.

“Ţările baltice, spre exemplu, au înregistrat o incredibilă creştere, în ultimii doi ani, iar preţurile sunt la cel puţin jumătate din cele din Occident. În România, Polonia, Estonia şi Ungaria există sentimentul că mai e loc pentru creştere”, a declarat Bailey.

Cu zece ani în urmă, investitorii în proprietăţile imobiliare se înghesuiau să achiziţioneze vile în sudul Spaniei. În aceste zile însă, mai mulţi investitori se orientează spre Franţa, Portugalia, Europa de Est şi coasta din sudul Turciei, unde preţul proprietăţilor a urcat cu 40 la sută în ultimii trei ani.

Rompres

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close