Antena 3 CNN Economic Biz News Business Eureko, acţionarul majoritar al Interamerican România, afectat de criza financiară

Eureko, acţionarul majoritar al Interamerican România, afectat de criza financiară

Eureko, acţionarul majoritar al Interamerican România, afectat de criza financiară
18 Sep 2008   •   17:54

Eureko, acţionarul majoritar al companiei de asigurări Interamerican România, a anunţat că la data de 12 septembrie 2008 grupul avea o expunere totală de 100 de milioane de euro la Lehman Brothers, din titluri cu venit fix, din care 22 de milioane de euro constând în creanţe subordonate. Totodată, Eureko şi companiile membre deţineau la data de 12 septembrie 35.000 de acţiuni de drept comun la Lehman Brothers.

În urma falimentului Lehman Brothers, Eureko a ţinut să precizeze, într-un comunicat remis Antena3.ro, că grupul nu avea tranzacţii cu derivate sau depozite remarcabile la Lehman Brothers. Astfel, "efectul expunerii la falimentul Lehman Brothers va fi substanţial scăzut (...) şi nu este de aşteptat să aibă un impact material asupra raportului financiar al Eureko", o companie care a raportat pentru anul 2007 un profit net de 985 milioane de euro.

Cu atât mai puţin criza economică va fi resimţită de compania Interamerican România. Miercuri, directorul de investiţii al companiei, Radu Crăciun, declara pentru Antena3.ro că Interamerican "nu este afectată în niciun fel de criza economică. Nici în cea mai mică măsură".

Eureko B.V. este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, operând în 12 ţări şi având peste 22.000 de angajaţi. În România este principalul investitor străin în sistemul privat de sănătate. Grupul Eureko a fost înfiinţat în anul 1992, la Utrecht, în Olanda, având ca activităţi principale asigurările de viaţă, de bunuri şi de sănătate şi fondurile de investiţii - managementul activelor şi produselor bancare. În anul 2007, Eureko şi-a diversificat portofoliul de produse şi se află printre primii trei jucători ai pieţei olandeze de asigurări şi pensii.

Comunicatul de presă EUREKO, cu privire la falimentul Lehman Brothers(pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close