Antena 3 CNN Economic Biz News Business Euro a depăşit pragul de 3,5 lei şi a atins un nou record în faţa dolarului

Euro a depăşit pragul de 3,5 lei şi a atins un nou record în faţa dolarului

Euro a depăşit pragul de 3,5 lei şi a atins un nou record în faţa dolarului
20 Noi 2007   •   09:32

Moneda unică europeană este în continuă creştere. Euro a trecut în marţi de pragul psihologic de 3,5 lei pe piaţa valutară. În această dimineaţă au avut loc mai multe tranzacţii la cursul de 3,5 lei. Aceasta este o cotaţie overnight via London. Banca Naţională a intervenit pe piaţa valutară şi să stabilească un curs de 3,4948.

Fostul ministru de Finanţe Ionuţ Popescu a declarat că cel mai propabil cursul anunţat de BNR va fi undeva în jur de 3,5 lei. Urmările acestei creşteri sunt şi pozitive şi negative, a precizat ministrul. Cei care au credite în euro vor plăti mai mult dar exportatorii vor beneficia de pe urma acestei creşteri. Inflaţia ar putea creşte la rândul său odată cu aprecierea monedei euro. De altfel putem vorbi despre o depreciere preelectorală, care are loc înaintea alegerilor din 25 noimebrie.

Euro a stabilit marţi şi un nou record istoric în faţa dolaruluibr> Moneda americană este tot mai slab cotată, pe fondul îngrijorării privind starea economiei americane, şi a unor zvonuri legate de o posibilă intervenţie de urgenţă a Trezoreriei. Euro a urcat marţi până la 1,4766 de dolari, la Paris. Precedentul maxim a fost de 1,4752 de dolari. Observatorii pieţei cred că dolarul va continua să sufere deprecieri, o consecinţă a crizei creditelor ipotecare din Statele Unite. Situaţia poate provoca, potrivit finanţiştilor, pierderi importante sectorului bancar.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close