Antena 3 CNN Economic Biz News Business Euro a stabilit un nou record în faţa dolarului

Euro a stabilit un nou record în faţa dolarului

Euro a stabilit un nou record în faţa dolarului
26 Oct 2007   •   17:22
Euro a atins vineri un nivel record faţă de moneda americană, ajungând la 1,4388 dolari pe unitate. Declinul economiei americane confirmă aşteptările cu privire la o posibilă reducere a ratei dobânzii de referinţă săptămâna viitoare. "Este dificil să găsim factori care să conducă la aprecierea dolarului. Toată lumea este convinsă că Rezerva Federală americană (Fed) va reduce, pe 31 octombrie, rata dobânzii de referinţă cu 0,25 puncte procentuale, chiar există investitori care speculează că Fed va decide o diminuare cu 0,5 puncte procentuale a dobânzii", a declarat Niels Christensen, analist apecializat pe piaţa valutară internaţională la Nordea Copenhaga.

Indexul dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane în raport cu şase valute importante, a atins un nou minim al ultimilor 30 de ani, de 77,056 puncte. Euro s-a apreciat cu 0,5% în faţa monedei japoneze, ajungând la 164,33 yeni pe unitate. Moneda americană s-a apreciat cu 0,1% în faţă yenului, ajungând la nivelul de 114,33 yeni pe unitate.

Aurul a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 28 de ani, această creştere fiind susţinută de asemenea de deprecierea dolarului.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close