Antena 3 CNN Economic Biz News Business Euro câştigă teren în lupta cu dolarul, atingând un nivel istoric de peste 1,6 dolari pe unitate

Euro câştigă teren în lupta cu dolarul, atingând un nivel istoric de peste 1,6 dolari pe unitate

Euro câştigă teren în lupta cu dolarul, atingând un nivel istoric de peste 1,6 dolari pe unitate
22 Apr 2008   •   18:55

Euro a depăşit marţi pentru prima oară nivelul istoric de 1,6 dolari, atingând un nou maxim de 1,6002 dolari pe unitate. Este cel mai ridicat curs al monedei europene faţă de dolarul american. Deprecierea monedei americane vine pe fondul incertitudinii privind relansarea economiei din Statele Unite, ca urmare a creşterii cotaţiei petrolului şi a probabilităţii mari ca Banca Centrală Europeană (BCE) să menţină dobândă de politică monetară la nivelul de 4%, în contextul inflaţiei ridicate, transmite Reuters.

În schimb, euro pierde teren faţă de leu. Banca Naţională a anunţat marţi un curs de referinţă de 3,5638 lei pentru un euro, în uşoară scădere faţă de cotaţia anterioară. Până la finalul şedinţei de tranzacţionare, euro a coborât sub pragul de 3,56 lei, nivel la care nu a mai ajuns din decembrie anul trecut. Dolarul american a pierdut mai mult de un ban, fiind cotat de BNR la 2,2350 lei.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close