Antena 3 CNN Economic Biz News Business Facilitate pentru Ford: 128 km de autostradă, un an, un miliard euro

Facilitate pentru Ford: 128 km de autostradă, un an, un miliard euro

Facilitate pentru Ford: 128 km de autostradă, un an, un miliard euro
17 Oct 2008   •   03:32

În condiţiile în care toate proiectele de autostrăzi din România stagnează, Guvernul mai promite crearea unui drum cu o valoare de 1,1 miliarde de euro. Este vorba de drumul expres Craiova-Piteşti, iar suma nu include TVA, dar nici suma necesară pentru exproprieri. In plus, cei 121,85 kilometri de traseu sunt programaţi să fie construiţi într-un singur an, în perioada 2009-2010, a informat Compania Naţionala de Autostrazi si Drumuri Naţionale din Romania (CNADNR).
Potrivit companiei, drumul va include 75 de poduri, podeţe si drumuri rutiere şi se termină printr-un nod rutier la intersecţia cu autostrada A1 Bucuresti-Pitesti.
Oficialii din Guvern dau asigurări că drumul expres se află printre priorităţile Guvernului.
Motivaţia acestei preocupări pentru tronsonul in cauză este investiţia Ford de la Craiova. Gigantul american va produce din 2012 la fosta fabrică Daewoo 300.000 de automobile pe an. Traficul greu va da peste cap circulaţia, si asa mult ingreunata, dintre Craiova si Pitesti.
Spre comparaţie, CNADNR, în patru ani de derulare a contractului cu societatea Bechtel nu a reusit să introducă în trafic nici un kilometru din autostrada Transilvania.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close