Antena 3 CNN Economic Biz News Business Facturi mai mici la căldură datorită vremii

Facturi mai mici la căldură datorită vremii

Facturi mai mici la căldură datorită vremii
23 Feb 2007   •   08:25

Vremea blândă din această iarnă se simte la... buzunar. Facturile pentru căldură sunt mai mici decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut. Zilele primăvăratice s-au văzut în facturile la căldură, care sunt mult mai mici. Pentru un apartament de două camere, de exemplu, facturile sunt mai mici cu 50 sau chiar 70 de lei noi faţă de iarna trecută.

?A fost mai puţină căldură. De exemplu, iarna trecută, în luna lui ianuarie am avut 27 de gigacalorii, iar anul ăsta, datorită temperaturilor de afară am avut 11 gigacalorii?, spune, Dumitru Sandu, administrator de bloc.

Reprezentanţii RADET spun că facturile sunt mai mici şi pentru că preţul gigacaloriei a rămas acelaşi. ?Sunt în mod corect mai mici pentru că se menţine tariful care era iniţial tarif naţional de referinţă, iar acum e tarif local de referinţă la aceeaşi valoare ca anul trecut şi consumul de energie, dată fiind temperatura medie, mai mică?, a declarat directorul RADET, Virgil Ramba.

Oamenii spun că vremea bună, dar şi repartitoarele au scăzut facturile. Oricum, toată lumea speră ca şi iarna viitoare să fie la fel de frumos.

Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close