Antena 3 CNN Economic Biz News Business Facturile vor fi raportate DOAR bianual

Facturile vor fi raportate DOAR bianual

Facturile vor fi raportate DOAR bianual
09 Feb 2007   •   15:38

Facturile emise de agenţii economici vor fi urmărite pe baza raportărilor, prin intermediul unui sistem electronic care va fi implementat de Ministerul Finanţelor Publice în circa 3-4 luni.
MFP menţionează, într-un comunicat, că agenţii economici nu trebuie să raporteze personal fiecare factură fiscală, ci sunt obligaţi să furnizeze în format electronic, fie pe suport magnetic fie prin Internet, de două ori pe an, situaţia facturilor emise evidenţiate în registrul de vânzări-cumpărări.

Măsura a fost luată în contextul în care nu mai există obligativitatea utilizării facturilor înseriate cu regim special, iar datele solicitate există în evidenţele fiecărui agent economic. 'Măsura e benefică pentru agenţii economici care solicită rambursări de TVA şi care în cele mai multe cazuri se confruntă cu mari întârzieri din cauza timpului necesar pentru efectuarea controalelor încrucişate la furnizorii de bunuri şi servicii, timpul suplimentar fiind eliminat prin existenţa bazei de date raportate de furnizor', arată comunicatul.

Eliminarea obligativităţii utilizării facturilor inseriate cu regim special după aderarea României la UE e impusă de Directiva UE 112/2006, privind sistemul comun de TVA, fiind luată ca o măsură de aliniere la cerinţele UE.
Modificările aduse Codului Fiscal, în urmă cu mai bine de şase luni în Parlamentul României, sunt de natură să ajute la îmbunătăţirea relaţiei contribuabililor cu autorităţile statului, precizează MFP.

Rompres

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close