Antena 3 CNN Economic Biz News Business FAO: Micii crescători de animale sunt marginalizaţi

FAO: Micii crescători de animale sunt marginalizaţi

FAO: Micii crescători de animale sunt marginalizaţi
Sursa foto: crescator animale
19 Feb 2010   •   11:32

Micii fermieri crescători de animale se confruntă cu "marginalizarea" deoarece nu pot concura cu afacerile din agricultură, consideră şeful Agenţiei pentru Agricultură şi Alimentaţie a ONU.


"Transformarea sectorului crescătorilor de animale a dus la o distanţă mare între micii fermieri şi marile întreprinderi comerciale," arăta directorul general al FAO Jacques Diouf .
"Păstorii tradiţionali şi micii producători riscă marginalizarea," considera acesta, cerând "instituţii robuste şi mecanisme de guvernare ce să reflecte diversitatea sectorului."

Creşterea animalelor reprezintă 40 procente din producţia agricolă şi sprijină viaţa a peste un miliard de persoane, arăta oficialul, la prezentarea raportului anual.

Bilanţul arăta că creşterea veniturilor duce cererea pentru carne la "niveluri record " în statele emergente, producţia mondială fiind aşteptată să se dubleze până în 2050.

"Pentru a acoperi cererea crescândă, producţia anuală globală de carne este aşteptată să se extindă de la actualele 228 milioane tone la 463 milioane tone până în 2050".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fermieri
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close