Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ferrari, primul showroom în România. Cea mai ieftină maşină: 110.000 euro (VIDEO)

Ferrari, primul showroom în România. Cea mai ieftină maşină: 110.000 euro (VIDEO)

Ferrari, primul showroom în România. Cea mai ieftină maşină: 110.000 euro <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Mai 2008   •   08:30

Primul showroom al legendarei mărci va fi deschis marţi, la Otopeni, în prezenţa preşedintelui companiei, Luca di Monte Zemolo. Cea mai ieftină maşină Ferrari porneşte de la 110.000 de euro iar cea mai scumpă ajunge la un milion şi jumătate de euro. Statisticile companiei arată că cele mai bune vânzări sunt acum pe pieţele considerate exotice, precum Rusia, Emiratele Arabe sau România.
Pentru showroomul Ferrari a fost nevoie de 5 milioane de euro, aproape dublu decât pentru un magazin obişnuit de maşini. Are 2800 de metri pătraţi, şi, pe lângă unitatea de service şi magazinul cu accesorii mai cuprinde şi un club al proprietarilor mărcii de lux.

F430, cea mai ieftină dintre maşinile expuse porneşte de 110 mii de euro, fără taxe şi cu echiparea de bază. Modelul FXX, vârful de gamă, ajunge la 1 milion jumătate de euro. Maşinile cu motoare de opt cilindri, care pornesc de la 490 de cai putere, costă între 170 de mii şi 230 de mii de euro.

Pretenţios şi exclusivist. Sunt cele două cuvinte care definesc această marcă. Profilul cumpărătorului de Ferrari, întocmit chiar de companie arată că acesta are o vârstă cuprinsă între 28 şi 45 de ani! Cumpărătorii sunt în general bărbaţi, oameni cu stil de viaţă dinamic, care pe lângă pasiunea pentru motoare, mai trebuie să aibă o calitate - puterea financiară.

FERRARI, TRECUT ŞI PREZENT

Firma care importă marca Ferrari în România, a fost înfiinţată în aprilie anul trecut. Zvonuri pe piaţă privind acest proiect există însă de aproape trei ani. Anual, Ferrari construieşte circa 6000 de maşini. Dintre acestea, pe străzile din România circulă în prezent 60 de unităţi.



Ferrari îşi propune să vândă în România 50 de automobile pe an.

Antena 3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close