Antena 3 CNN Economic Biz News Business Fiicele lui Patriciu, dezmoştenite dacă nu câştigă minim 150.000 de dolari pe an până la 30 de ani

Fiicele lui Patriciu, dezmoştenite dacă nu câştigă minim 150.000 de dolari pe an până la 30 de ani

Fiicele lui Patriciu, dezmoştenite dacă nu câştigă minim 150.000 de dolari pe an până la 30 de ani
Sursa foto: dinu patriciu
27 Apr 2009   •   13:01

Fiicele lui Dinu Patriciu, cel mai bogat român, riscă să piară averea tatălui dacă nu reuşesc fiecare ca până la 30 de ani să câştige 150.000 de dolari anual. Omul de afaceri e dispus să doneze tot ce are unei fundaţii în cazul în care se va dovedi că fetele sale nu au spirit antreprenorial şi nu vor fi în stare să preia imperiul tatălui.

Dinu Patriciu, arhitect, lider şi cel mai bogat român. Nu se declară norocos, ci muncitor, mânat de inspiraţie şi ambiţie. Nu a uitat să meargă cu metroul, nu vrea gîrzi de corp şi nu are mai mult de 200-300 de lei în portofel pentru că nu cheltuie. Omul de afaceri le-a permis cititorilor Libertatea să arunce un ochi în viaţa sa.


Dacă l-ai pune să aleagă între avere şi fericire, Dinu Patriciu ţi-ar răspunde fără să se gândească de două ori: fericire, pentru că fericirea nu se poate cumpăra.

De profesie arhitect, Patriciu a ?colonizat? mediul de afaceri românesc şi nu numai. A dezvoltat businessuri în imobiliare, transport aerian, IT, mass-media şi energie alternativă. Este CEO al grupului Rompetrol şi membru fondator al Partidului Naţional Liberal. A construit în Emiratele Arabe 24 de zgârie-nori, un hotel, patru reşedinţe pentru familia care conduce ţara, una pentru fiul emirului, Mohamed bin Zayed, şi multe vile. Are veşnic dorinţe neîmplinite pentru că e ?lacom?. Are peste 11.000 de angajaţi şi colaboratori care câştigă de pe urma lui chair şi două milioane de dolari pe an.
Dacă ar fi să treacă ?dincolo?, ar lua cu sine jocul de cultură generală Trivia.
Desenează în timp ce vorbeşte şi se ajută de desen în comunicarea cu colaboratorii.

Arhitectura a rămas un hobby, dar nu ezită să picteze câte o schiţă pentru vrun proiect al soţiei sale, tot arhitect. Ca profesor de arhitectură era apropiat de studenţi, dar devenea ?o fiară cu cei pe care nu-i vedea călăuziţi de pasiune pentru ceea ce fac, care ocupau locul degeaba?.

În afaceri, nu minte. E prea periculos. Se ştie că o afacere e profitabilă dacă amele părţi au de câştigat.

Are prieteni vechi, de care îi e drag şi pe care îi respectă indiferent de condiţia socială. Cu fetele, nu se mai ceartă. E prea bătrân pentru asta. Merge pe convingere sau pe ameninţări. Dacă fiicele sale de 22 respectiv de 26 de ani nu câştigă pe forţe proprii minim 150.000 de dolari pe an până la 30 de ani, le dezmoşteneşte. E clar că nu ar putea să administreze imperiul tatălui, aşa că Patriciu preferă să doneze tot ce are unei fundaţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu Rompetrol
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close