Antena 3 CNN Economic Biz News Business Financial Times: Bucureştiul concurează regiunile bogate ale Londrei

Financial Times: Bucureştiul concurează regiunile bogate ale Londrei

Financial Times: Bucureştiul concurează regiunile bogate ale Londrei
15 Oct 2007   •   15:09

România se confruntă în acest moment cu o nouă dilemă economică: excesul investiţiilor pe piaţa acţiunilor. Surprinzător sau nu, divesificarea investiţiilor poate duce la aplatizarea cererii de credite, iar economisirea începe să-şi intre în rol, a precizat un responsabil de la Fondul de Management al Activelor Raiffeisen, citat de Financial Times. Un oficial al Aviva Romania precizează la rândul său că, deşi infrastructura României poate fi în urmă, capitala ţării are tot atâtea vehicule scumpe cât regiunile bogate ale Londrei.

În timp ce clasa de mijloc este în creştere, valoarea PIB pe cap de locuitor este încă redusă comparativ cu cele mai multe ţări europene, situându-se la numai 9.100 dolari anul trecut, conform estimărilor CIA World Factbook. Deşi România rămâne în continuare o piaţă tânără, industria fondurilor de investiţii este dominată de cele pe acţiuni, cu aproape 80% din active plasate în acţiuni sau fonduri echilibrate.

“Apetitul pentru risc al românilor este foarte mare”, a declarat directorul general pentru Europa Centrală şi de Est al Grupului de Consultanţă pe Fonduri al Raffeisen International, Christa Bernbacher. Este de aşteptat o trecere la produse mai sofisticate decât conturile din banci şi “un potenţial de aproximativ un miliard de euro pentru următorii trei-cinci ani”, a indicat Rouf.

Sursa foto: autospot.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close