Antena 3 CNN Economic Biz News Business Finlandezii au cumpărat păduri de 50.000.000 de euro

Finlandezii au cumpărat păduri de 50.000.000 de euro

Finlandezii au cumpărat păduri de 50.000.000 de euro
20 Oct 2008   •   04:06

Compania finlandeză Tornator, specializată în exploatare de fond forestier, a achiziţionat circa 10.000 de hectare de pădure în România în 2008.
Portofoliul ar putea creşte cu încă 20.000 de hectare în următorii ani aprecia directorul companiei, Henrik Nieminen. Acesta nu a precizat valoarea tranzacţiilor deja încheiate, însă surse apropiate afacerii au precizat că aceasta este de aproximativ 50 de milioane de euro. Mişcarea este, conform informaţiilor disponibile, cea mai mare investiţie privată în sectorul de profil din Româniam scrie Cotidianul.
Suprafeţele achiziţionate se află în special în zona Oituz din judeţul Bacău. ?Vom cumpăra în continuare. Trebuie să vedem dacă găsim la un preţ rezonabil. Putem să mai achiziţionăm încă 10.000 sau 20.000 de hectare. Vrem să investim în pădure pentru ca apoi să vindem lemn producătorilor locali?, a spus Henrik Nieminen. Compania vinde o parte din copaci, în timp ce plantează alţii pentru a-i înlocui. Compania deţine 600.000 de hectare de pădure în Finlanda şi o suprafaţă de pădure în Estonia, România fiind a treia ţară din Europa unde firma şi-a extins operaţiunile.
?Am pus pe hartă toate ţările din Europa. România a îndeplinit două condiţii foarte importante: suprafeţe mari de pădure disponibile şi proprietari persoane fizice?, a mai spus Nieminen. România dispune de un fond forestier de 6,3 milioane de hectare, dintre care 40% se vor afla în proprietatea statului la finalizarea retrocedărilor.

×
Subiecte în articol: Finlanda paduri Bacău
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close