Antena 3 CNN Economic Biz News Business Firmele de taxi trebuie să aibă parc auto propriu

Firmele de taxi trebuie să aibă parc auto propriu

Firmele de taxi trebuie să aibă parc auto propriu
08 Aug 2007   •   18:18

Primăria Capitalei le va solicita firmelor care deţin licenţe taxi să prezinte, începând de joi, documente prin care să demonstreze că deţin un parc auto propriu. Prin această măsură se intenţionează eliminarea speculanţilor care au obţinut autorizaţii, dar funcţionează cu maşini închiriate, a declarat pentru Mediafax Gheorghe Udrişte, directorul general al Instrastructurii şi Serviciilor Publice din cadrul Primăriei Bucureşti.

Noua legislaţie privind transportul în regim de taxi prevede ca titularii de autorizaţii să deţină maşinile în proprietate. Se va elimina astfel noţiunea de ?parc închiriat?, iar firmelor care deţin licenţe nu le vor rămâne decât două variante: fie să renunţe la licenţe, fie să îşi cumpere maşini.

Titularii de licenţe taxi care au autovehicule închiriate vor prezenta, pentru fiecare dintre autovehicule, următoarele documente: autorizaţia taxi şi contractul de închiriere (ambele în original); cartea de identitate a autovehiculului (copie semnată şi stampilată), adeverinţă privind persoana desemnată şi administratorul. De asemenea, până la data de 6 septembrie 2007, toţi operatorii care deţin autorizaţii taxi vor declara pe propria răspundere câte dintre autovehiculele deţinute cu contracte de închiriere le vor putea schimba cu autovehicule deţinute cu titlu de proprietate sau în temeiul unui contract de leasing până la data de 1 decembrie 2007. Toate documentele vor fi depune la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti din Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 16, în atenţia Direcţiei Generale de Infrastructură şi Servicii Publice - Direcţia Transporturi Drumuri Sistematizarea Circulaţiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close