Antena 3 CNN Economic Biz News Business Firmele din clădirea afectată de incendiul de vineri îşi mută sediul

Firmele din clădirea afectată de incendiul de vineri îşi mută sediul

Firmele din clădirea afectată de incendiul de vineri îşi mută sediul
Sursa foto: Incendiu
28 Iun 2009   •   12:59

Firmele din clădirea-turn de lângă Biserica Armenească se gândesc să părăsească, temporar măcar, sediul. Totuşi, potrivit inspectoratului de stat în Construcţii, structura de rezistenţă a clădirii nu a fost afectată de incendiu. Arhitectul şef al Capitalei Gheorghe Pătraşcu declara sâmbătă că, la prima vedere, materialul folosit pentru faţada imobilului de birouri care a luat foc vineri noaptea a fost inadecvat.

Mai multe companii care au sediul în clădirea turn au anunţat, după incendiu, că vor să se mute din această clădire. Prima societate care va pleca este Transelectrica. Compania a anunţat că, de luni, va folosi doar sediile din Bulevardul Hristo Botev şi din Bulevardul Floreasca, pentru că incendiul ar fi distrus nodul de comunicaţie în fibră optică.

Şi alte insituţii i-au în calcul posibilitatea de a-şi muta sediile din imobilul aflat lângă Biserica Armenească. Reprezentanţii Bancii Mondiale în ţara noastră au anunţat că, deocamdată, angajaţii săi îşi vor continua activitatea pe teren şi muncind de acasă.

Deşi focul nu a ajuns la Biserica Armenească, incendiul a afectat alte clădiri din ansamblul parohial. 20 de autospeciale au intervenit pentru a stinge flăcările care au cuprins turnul. La faţa locului au sosit premierul, ministrul Culturii, primarul sectorului 2 şi edilul general al Capitalei. Construcţia este realizată integral din sticlă şi oţel şi are o înălţimea de 72 de metri.

Antena 3

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close