Antena 3 CNN Economic Biz News Business Firmele româneşti vor putea accesa fonduri europene pentru crearea de locuri de muncă şi evitarea restructurărilor

Firmele româneşti vor putea accesa fonduri europene pentru crearea de locuri de muncă şi evitarea restructurărilor

Firmele româneşti vor putea accesa fonduri europene pentru crearea de locuri de muncă şi evitarea restructurărilor
Sursa foto: Marian Sarbu
31 Mar 2009   •   21:03

Mai puţini şomeri şi mai multe locuri noi de muncă, propune Ministerul Muncii, prin vocea ministrului Sârbu. Ministerul Muncii a lansat marti un proiect prin care angajaţii şi angajatorii vor putea accesa bani de la Fondul Social European pentru a trece mai uşor peste criză.

Firmele care nu au datorii la stat pot accesa bani de la Fondul Social European pentru angajarea de noi salariaţi, pentru formarea profesională şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Suma alocată este de 142 de milioane de euro, din care 85% vin de la Uniunea Europeană, iar 15% provin din bugetul naţional.

Potrivit lui Marian Sârbu, din această sumă pot fi subvenţionate salariile a peste 150 000 de angajaţi. Mai mult, aproximativ 100.000 de persoane vor putea beneficia de programe de îmbunătăţire a formării profesionale.

Firmele care angajează şomeri sau întreţinători unici de familie primesc mai mulţi bani. La fel şi întreprinderile care angajează tineri sau persoane din mediul rural. O firmă poate depune cereri pentru toate cele 3 scheme. Suma maximă pe care o poate solicita şi obţine o firmă este de 4,2 miliioane de Euro.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close