Antena 3 CNN Economic Biz News Business Fitch estimează reduceri ale calificativelor statelor din Europa de Est

Fitch estimează reduceri ale calificativelor statelor din Europa de Est

Fitch estimează reduceri ale calificativelor statelor din Europa de Est
23 Oct 2008   •   20:33

Reprezentanţii agenţiei de evaluare finaciară Fitch au decalarat că, din cauza crizei financiare, calificativele acordate statelor din Europa de Est se vor reduce semnificativ în viitorul apropiat. Potrivit Reuters, şeful Fitch pentru statele europene emergente, Edward Parker, nu a indicat ţările vizate de o eventuală revizuire în scădere a ratingului. Cu toate acestea, printre ţările vizate se află România, Bulgaria, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Kazahstan, Ucraina şi Georgia.
Autorităţile mai multor state emergente din Europa, printre care şi Ungaria, Ucraina, Serbia şi Belarus, au discutat cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în legătură cu pachete de susţinere. "Discuţiile cu FMI subliniează problemele existente, dar vom evalua în mod pozitiv pentru rating un program al instituţiei internaţionale bine condus pentru susţinerea sistemului financiar", a spus Edward Parker.
Fitch a acordat României calificativul "BBB" pentru datoriile pe termen lung în valută, iar în ianuarie, din cauza creşterii deficitului de cont curent, perspectiva pentru un calificativ a fost exclusă. Începând cu 1998, ratingurile României au fost îmbunătăţite succesiv de către toate cele trei mari agenţii de evaluare financiară, Fitch, Standard&Poor's şi Moody's.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fitch
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close