Antena 3 CNN Economic Biz News Business FMI cere majorarea cotei unice la 20% şi TVA de 25%. Vlădescu neagă discuţiile

FMI cere majorarea cotei unice la 20% şi TVA de 25%. Vlădescu neagă discuţiile

FMI cere majorarea cotei unice la 20% şi TVA de 25%. Vlădescu neagă discuţiile
Sursa foto: fmi
04 Mai 2010   •   15:42

Fondul Monetar Internaţional a cerut majorarea cotei unice la 20% şi creşterea TVA-ului la 25%, anunţă Antena3. Ministrul Finanţelor neagă afirmaţiile şi spune că, în decursul zilei de marţi, nu s-au purtat astfel de discuţii legate de majorarea TVA şi a cotei unice, dar că se vehiculează tot felul de scenarii.

O delegaţie FMI se află în ţară pentru a analiza performanţele României în vederea acordării unei noi tranşe din împrumutul de 12,9 miliarde de euro. Analiştii economici se aşteaptă ca această misiune de evaluare să fie mai dură decât evaluările de până acum. Delegaţia va sta la Bucureşti până pe 7 mai, după care va face publice concluziile acestei vizite. De rezultatele evaluarii va depinde acordarea celei de-a cincea tranşe din împrumut, în valoare de aproximativ 850 de milioane de euro.

România a contractat de la FMI un îmrpumut de 12,9 miliarde de euro, cu o dobândă de 3,5% pe timp de doi ani. Mare parte din banii de la FMI au fost folosiţi pentru a susţine rezerva valutară a BNR.

De la Uniunea Europeană, România a primit 5 miliarde de euro, cu o dobândă de 2-2,5%.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close