Antena 3 CNN Economic Biz News Business FMI finanţează Islanda cu 2,1 miliarde de dolari

FMI finanţează Islanda cu 2,1 miliarde de dolari

FMI finanţează Islanda cu 2,1 miliarde de dolari
24 Oct 2008   •   20:05

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat, vineri, că va finanţa Islanda cu 2,1 miliarde de dolari pentru ca ţara să depăşească criza financiară ce a distrus sistemul bancar, transmite AFP. "O misiune a FMI şi autorităţile islandeze au ajuns la un acord pentru un program economic susţinut cu un împrumut de aproximativ 2,1 miliarde de dolari", a declarat directorul general ala instituţiei, Dominique Strauss-Kahn, într-un comunicat de presă.
Islanda va intra în posesia primelor tranşe ale împrumutului după ce acordul revizuit va fi aprobat de consiliul executiv al FMI, în noiembrie
"Acordul ar putea fi prezentat consiliului executiv al FMI pentru aprobare la începutul lunii noiembrie, iar Islanda poate obţine 833 milioane dolari imediat după aceea", a adăugat Strauss-Kahn.
Islanda este primul stat din Europa Occidentală care apelează la un asemenea ajutor, după Marea Britanie în 1976.
FMI dispune de peste 200 de miliarde de dolari pentru împrumuturi rapide, sună care se poate suplimenta, a precizat instituţia financiară.
"Fondul are la dispoziţie mai mult de 200 miliarde de dolari în fonduri care pot fi împrumutate imediat şi poate conta pe fonduri supliemantare prin intermediul a două acorduri de împrumut cu grupuri de state membre ale FMI", se arată în comunicat.
Chiar dacă vor exista condiţiile politice pentru ca împrumutul să fie acordat, acestea vor fi mult mai puţine decât în trecut, a mai spus Strauss-Kahn.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI Islanda
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close