Antena 3 CNN Economic Biz News Business Fondul GED a plătit circa 18 milioane euro lui PPF, ceea ce plasează valoarea lanţului hotelier Continental la 60 milioane euro

Fondul GED a plătit circa 18 milioane euro lui PPF, ceea ce plasează valoarea lanţului hotelier Continental la 60 milioane euro

Fondul GED a plătit circa 18 milioane euro lui PPF, ceea ce plasează valoarea lanţului hotelier Continental la 60 milioane euro
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
de Adrian Mirsanu    |    01 Sep 2011   •   19:53

Fondul de investitii spaniol GED Capital a platit catre PPF aproximativ 18 mil. Euro pentru achizitia pachetului de 30% din actiunile Continental Hotels, una dintre cele mai mari retele hoteliere din Romania, au declarat surse din piata.

Robert Luke, managing partner al GED, nu a dorit sa comenteze valoarea tranzactiei din cauza acordului de confidentialitate agreat de cele doua parti.

In acest context, tranzactia dintre cele doua fonduri de investitii coteaza businessul controlat de Radu Enache la o valoare de piata de 60 mil. Euro. Prin aceasta tranzactie, fondul cu capital de risc PPF Partners 1 LLP isi face exitul din afacerea controlata de Radu Enache, in care a intrat in decembrie 2008 prin achizitia a 28,14% din companie.

De asemenea, investitorul financiar spaniol revine in companie, in conditiile in care a fost actionar timp de aproape noua ani cu un alt fond de investitii pe care il administra, cu care si-a facut exitul din afacerea Continental Hotels in 2006, prin vanzarea pachetului de 20% pe care il detinea din companie.

“La prima noastra investitie derulata in Continental Hotels, din care ne-am facut exitul in 2006, ne-am dublat banii. De ce am investit din nou aici? Vrem sa continuam sinergiile. Credem ca domnul Enache este un partener langa care vrem sa mergem mai departe”, afirma Robert Luke.

GED, un jucator de talie regionala pe piata de private equity, administreaza fonduri de investitii care isi plaseaza banii pe pietele din Europa de Sud – Vest, Spania si Portugalia, respectiv Europa de Sud – Est, Romania si Bulgaria. Politica de investitii vizeaza achizitii intre 3 si 25 mil. Euro, in conditiile in care fondul isi propune sa isi maximizeze investitia si sa-si vanda participatia in termen de 3 pana la 5 ani de la intrarea sa intr-o companie ca actionar.

GED isi completeaza astfel portofoliul de profil, care mai cuprinde agentia de turism Happy Tour, agentia Travel House, site-ul de rezervari online Paravion si tour operatorul Prestige Tour, parte a strategiei sale de a construi un jucator cu servicii integrate in turism.

Ca oportunitate de investitii, turismul este cotat ca fiind unul dintre sectoarele cu cel mai mare potential de dezvoltare, plecand de la contributia foarte mica pe care o are in totalul Produsului Intern Brut al Romaniei, comparativ cu alte piete din regiune precum Bulgaria, Croatia, Grecia sau Turcia.

In Romania, GED mai are investitii acum in Rosegur (companie de protectie si paza), Fonomat (retea de magazine de echipamente GSM), Diamedix (furnizor de echipamente medicale), Total Eurobusiness in sectorul de cogenerare de energie sau Infopress, companie de servicii tipografice.

Reteaua de hoteluri condusa de Radu Enache se afla in ultimii ani intr-un proces amplu de investitii. Continental Hotels are in proprietate 14 hoteluri, iar estimarile de business pentru acest an sunt o cifra de afaceri de 21,1 mil. Euro si EBITDA (castigurile inaintea platii dobanzilor si taxelor, deprecierii si amortizarii – n.r.) de 5 mil. Euro.


×
Subiecte în articol: investitii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close