Antena 3 CNN Economic Biz News Business Fondul Proprietatea are o nouă conducere. Cei demişi vor primi plăţi compensatorii în valoare de 500.000 euro

Fondul Proprietatea are o nouă conducere. Cei demişi vor primi plăţi compensatorii în valoare de 500.000 euro

Fondul Proprietatea are o nouă conducere. Cei demişi vor primi plăţi compensatorii în valoare de 500.000 euro
23 Dec 2009   •   22:21

Fondul Proprietatea are de miercuri conducere nouă. În fruntea sa se va afla democrat-liberalul Ionuţ Popescu. Schimbarea este cu atât mai controversată cu cât, sub conducerea Danielei Lulache, Fondul a înregistrat cel mai mare profit. Cei demişi vor primi plăţi compensatorii în valoare de aproape 500.000 de euro.

Schimbarea conducerii Fondului Proprietatea s-a făcut intempestiv, înainte ca mandul directoratului să expire şi nu din vina celor care au condus afacerea. Şi asta pentru că Fondul Proprietatea va încheia acest an cu o cifră de afaceri de 1,3 miliarde lei, de 2,5 ori mai mare decât anul trecut. Profitul net este în urcare cu 51%.

Miza schimbării conducerii Fondului este ridicată atât la nivel politic, cât şi economic. Un proiect de amploarea Fondului Proprietatea, cu participaţii la cele mai importante companii energetice, este acum condus de Ionuţ Popescu, membru al PD-L.

Prin revocarea directoratului la jumatatea mandatului, Fondul s-a angajat la plăţi compensatorii. În timp de criză, Ministerul Finanţelor îşi permite luxul de a plăti aproape 500.000 de euro, care reprezinta salariile pe 12 luni ale celor trei persoane din directorat.

Nici această conducere nu va avea însă viaţă lungă. Şi asta pentru că va fi înlocuită de o conducere a unui fond internaţional. Rămâne de văzut dacă şi Ionuţ Popescu & company vor primi plăţi compensatorii la fel de mari.

Fondului Proprietatea este una dintre cele mai mari afaceri din Romania, cu o valoare estimata de 3,5 mililarde de euro. A fost creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de bunuri în timpul regimului comunist. Acţionar majoritar al Fondului este Ministerul Finanţelor Publice. Restul acţiunilor sunt deţinute de persoane fizice şi juridice.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close