Antena 3 CNN Economic Biz News Business Forbes: Dinu Patriciu, cel mai bogat român pentru al treilea an consecutiv. Vezi clasamentul miliardarilor

Forbes: Dinu Patriciu, cel mai bogat român pentru al treilea an consecutiv. Vezi clasamentul miliardarilor

Forbes: Dinu Patriciu, cel mai bogat român pentru al treilea an consecutiv. Vezi clasamentul miliardarilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Oct 2011   •   09:50

Pentru al treilea an consecutiv, revista Forbes l-a clasat pe afaceristul Dinu Patriciu pe primul loc în topul cei mai bogaţi oameni români, cu o avere de circa 2,2 miliared de euro.

Potrivit Forbes 500 de miliardari ediţia 2001, averile celor mai bogaţi români valorează în acest an 25,1 miliarde de euro, cu 3,1 miliarde mai putţin decât anul precedent.

Dinu Patriciu, investitor în energie., imobliare, media, banking şi IT&C, are, în 2011, o avere cu circa 100 de milioane de euro mai mică decât în 2010, cu o valoare de circa 2,1 - 2,2 miliarde de euro.

Pe locul doi se află investitorul Frank Timiş, care, în urma afacerilor din extracţia petrolieră , domeniul farmaceutic şi cercetare, a adunat o avere estimată la 1,2 - 1,3 miliarde de euro, în creştere cu 100 de milioane faţă de anul trecut.

Locul al treilea este ocupat de afaceristul Ioan Nicolae, care se emnţine pe aceeaşi poziţie ca şi în 2010, cu o avere declarată de 900 de milioane - 1 miliard de euro, in invetiţii în imobiliare, comerţ, agricultură şi turism.

În continuare, Dan Grigore Adamescu se află pe locul patru, în scădere cu un loc faţă de anul precedent, cu o avere de 900 – 950 de milioane de euro, cu circa 50 de milioane de euro mai mică faţă de cea declarată în ediţia anterioră a clasamentului. Imobiliar, retail, media, asigurări şi turism sunt domeniile de investiţii ale familiei sale.

În sfârşit, Ion Ţiriac este ocupantul celui de-al cincilea loc în clasament, cu o avere de circa 700-750 de milioane de euro, mai mică cu 50 de milioane faţă de anul 2010.

Pentru clasamentul complet şi mai multe detalii despre ocupanţii clasamentului, accesaţi Revista Forbes.

×
Subiecte în articol: Forbes Dinu Patriciu Ion Tiriac
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close