Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ford crede că piaţa auto românească va creşte în următorii 5 ani

Ford crede că piaţa auto românească va creşte în următorii 5 ani

Ford crede că piaţa auto românească va creşte în următorii 5 ani
29 Oct 2008   •   10:13

În contextul unor importuri tot mai mari de maşini la mâna a doua şi o dată cu scăderea numărului de maşini noi înmatriculate în România, reprezentanţii Ford se arată optimişti cu privire la potenţialul pieţei autohtone. Declaraţiile vin la puţin timp după ce marile companii mondiale producătoare de automobile au anunţat mari probleme economice, ce includ concedieri masive, închiderea unor fabrici, reducerea producţiei sau ajutorul statului pentru a rămâne pe piaţă.
Astfel, Ford estimează ca piaţa auto românească va creşte în următorii cinci ani, cu circa 50.000 de unităti pe an, cam 15 %, a declarat directorul de dezvoltare al Ford România, Vladimir Vosicky. El a precizat că segmentele de piaţă care vor creşte cel mai mult vor fi C (clasa compacta), segmentul vehiculelor comerciale, clasa SUV si clasa medie superioară (C/D).
Potrivit lui Vosicky, piaţa auto românească va înregistra, în următorii 5-7 ani, un număr de 2,3 milioane de autovehicule noi vândute, iar numărul de maşini la mia de locuitori va ajunge la 300 unităţi, faţă de 210 în prezent. Totodată va scădea şi vârsta parcului auto naţional de la 15 ani pâna la 14,5 ani.
Vosicky a explicat prognozele de creştere ale Ford pentru piaţa auto românească prin vechimea parcului auto românesc şi numărul mic de maşini la mia de locuitori.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close