Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ford va produce la Craiova un model unic de automobil

Ford va produce la Craiova un model unic de automobil

Ford va produce la Craiova un model unic de automobil
14 Sep 2007   •   15:58

Ford va exporta în proporţie de 90% modelul unic de automobil produs la Craiova, a declarat, vineri, preşedintele Ford Europa, John Fleming, cu prilejul semnării variantei în limba română a contractului de privatizare a Automobile Craiova. Modelul produs de Ford la Craiova va avea un design asemănător cu cel al recentului model Ford Verve. John Fleming a aprecizat că noul automobil produs exclusiv la Craiova nu a fost conceput ca o maşină ieftină care să concureze pe piaţa românească modelul Dacia Logan. Ford are de gând să producă automobile "verzi", care să corespundă normelor de emisie a gazelor poluante.

Cele două modele Ford produse în România vor aparţine categoriei de mic litraj şi vor ajunge la o producţie de 300.000 de autovehicule anual, a precizat John Fleming.

Preşedintele Ford Europa i-a asigurat pe angajaţii fabricii Automobile Craiova că va face tot posibilul ca acest nivel de producţie să fie atins cât mai curând. La rândul său, primul ministru Călin Popescu-Tăriceanu le-a spus muncitorilor din fabrica de la Craiova că, dacă în prezent produc aproximativ 90 de autovehicule pe zi, în viitor vor trebui să ajungă la o producţie de 1.000 de automobile pe zi.

Versiunea în limba română a Acordului de privatizare a Automobile Craiova a fost semnată vineri, la Craiova, după ce miercuri se parafase, în cadrul Salonului Internaţional Auto din Frankfurt, varianta în limba engleză.

Rompres

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close