Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ford va produce un model nou la Craiova

Ford va produce un model nou la Craiova

Ford va produce un model nou la Craiova
18 Iul 2007   •   09:36

Compania Ford intenţionează să producă la Craiova un model complet nou, care va fi fabricat exclusiv în România, aflat acum în curs de proiectare în Germania şi Marea Britanie, a declarat preşedintele Ford Europa, John Fleming, într-un interviu acordat postului naţional de televiziune. Constructorul american va aduce la Craiova "produse excelente, nu numai pentru vânzare în România, ci pentru vânzare oriunde în Europa şi în afara ei", a adăugat Fleming.

?Am conceput un plan de afaceri şi un plan tehnic pe care le-am prezentat în detaliu, la AVAS şi primului-ministru. Credem că putem creşte producţia de la Craiova la 300.000 vehicule pe an. 90 la sută vor fi exportate, ceea ce e benefic pentru economie. Vom mai aduce 300.000 de motoare noi, tehnologie nouă în Craiova, din care 70 la sută vor fi exportate. Credem că vom investi 675 milioane de euro în fabrică?, a precizat oficialul Ford Europa.

Uzina de la Craiova ar putea ajunge astfel în topul fabricilor de autoturisme Ford din Europa, alături de facilităţile din Germania (Koln şi Saarlouis), Spania şi Belgia.

Fleming a menţionat că Ford a analizat mai multe locaţii în Europa şi a ales uzina de la Craiova pentru forţa de muncă ?remarcabilă? şi faptul că România a intrat recent în Uniunea Europeană. El a adăugat că Ford poate garanta locurile de muncă la Craiova şi numărul angajaţilor va creşte la 7.000 sau chiar mai mult, faţă de 3.900 în prezent. Oficialul Ford Europa a mai spus că speră ca până la sfârşitul lui august sau începutul lui septembrie negocierile să fie finalizate, dar ?mai sunt multe de făcut?.

Rompres

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close