Antena 3 CNN Economic Biz News Business Francezii cer mărirea taxei de import pentru Coca Cola, după ce SUA au sporit taxa pentru brânza Roquefort

Francezii cer mărirea taxei de import pentru Coca Cola, după ce SUA au sporit taxa pentru brânza Roquefort

Francezii cer mărirea taxei de import pentru Coca Cola, după ce SUA au sporit taxa pentru brânza Roquefort
Sursa foto: coca cola
23 Ian 2009   •   10:39

Simbol pentru simbol. Francezii solicită creşterea taxei de import pentru Coca Cola, după ce americani au mărit cu 300% taxa de import pentru brânza Roquefort. Guvernul francez trebuie să facă faţă unei presiuni mari din partea populaţiei, care nu mai vrea Coca Cola.
Taxa de import pentru brânza Roquefort a fost ridicată de autorităţile americane până la 300%, în urma unei dispute comerciale, cunoscută ca "războaiele brânzei". Administraţia Bush a acţionat, după ce UE a interzis importul de carne de vită tratată cu hormoni.
Săptămâna trecută, autorităţile americane au impus taxe de import de 100% pentru o lungă listă de produse europene. Brânza Roquefort, însă, a avut un statut special, "bucurându-se" de o taxă de 300%.
"Simbol pentru simbol", s spus Philippe Folliot, parlamentar francez. "Din moment ce SUA au decis suprataxarea uneia dintre cele mai vechi tipuri de brânză, cred că guvernul francez, împreună cu UE, trebuie să se gândească la o taxă mare pentru importurile de concentrat Coca-Cola produs în SUA".
Folliot a trimis deja o cerece scrisă către noul preşedinte SUA, prin care cere eliminarea taxei şocante pentru Roquefort.
Potrivit producătorilor din sudul Franţei, care este considerat regatul brânzei, taxarea este sinonimă cu un embargo, pe cea de-a treia piaţă, pentru ei.
SUA importă 420 de tone de brânză roquefort pe an din Franţa. Acţiunea lui Bush este considerată o răzbunare târzie pentru poziţia Franţei în privinţa războiului din Irak din 2003.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coca Cola
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close