Antena 3 CNN Economic Biz News Business Franţa construieşte cea mai mare centrală solară

Franţa construieşte cea mai mare centrală solară

Franţa construieşte cea mai mare centrală solară
Sursa foto: centrala solara
03 Mar 2010   •   18:50

Gigantul energetic francez EDF construieşte cea mai mare centrală solară fotovoltaică la o bază aeriană abandonată a NATO, ce va fi deschisă în 2012.
Jean-Marc Dall'Aglio, purtător de cuvânt al EDF-EN, declara că pe cele 415 hectare de la Toul-Rosieres, lângă Metz, se vor produce 143 megawaţi, suficient pentru un oraş de 62.000 locuitori.
Cea mai mare centrală solară fotovoltaică este la Olmedilla în Spania, unde se produc 60 megawaţi. Mai multe centrale mari sunt acum în faza de construcţie în SUA şi Australia, ce ar putea învinge concurentul francez.
Toul-Rosieres va mări de patru ori producţia fotovoltaică a Franţei, stat dependent nuclear, dar tot se va situa în urma Spania şi Gemaniei, care produc 1.671 MW şi 1.505 MW .
Dall'Aglio arăta că este dificil să găseşti locaţii destul de mari care sunt necesare pentru panourile solare astfel încât să se genereze o cantitate viabilă de energie.
Întrebat de ce aceastp locaţie a fost aleasă în înnorata regiune Lorraine în loc de sudul mai însorit, acesta arăta că statul a decis să crească tarifele plătite producătorilor de energie solară în regiunile mai întunecate pentru a încuraja investiţia.
EDF va plăti guvernului francez o chirie de circa un milion de euro pe an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: energie regenerabila
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close