Antena 3 CNN Economic Biz News Business Franţa nu măreşte TVA în domeniul alimentaţiei publice, deşi se confruntă cu probleme financiare

Franţa nu măreşte TVA în domeniul alimentaţiei publice, deşi se confruntă cu probleme financiare

Franţa nu măreşte TVA în domeniul alimentaţiei publice, deşi se confruntă cu probleme financiare
30 Iun 2010   •   13:07

Deşi se confruntă cu grave probleme financiare, Franţa va menţine TVA la 5,5% în domeniul alimentaţiei publice. Ministrul francez Francois Baroin a confirmat că taxa pe valoare adăugată din domeniul restauraţiei nu va fi mărită, după ce oficialii francezi anunţaseră o posibilă creştere a acesteia.

?TVA în domeniul alimentaţiei publice va fi menţinută la 5,5 %. Eventualele modificări ar putea surveni după următoarele alegeri prezidenţiale?, a declarat ministrul francez al Bugetului, potrivit tf1.fr. Declaraţia oficialului francez a venit la numai o zi după ce se pronunţase în favoarea reducerii taxei.

În urmă cu un an, autorităţile franceze au redus TVA în domeniul alimentaţiei publice la 5,5%. Măsura a fost luată pentru a veni în ajutorul restaurantelor şi cafenelelor care au avut enorm de suferit atât din cauza crizei financiare, dar şi din cauza intrării în vigoare, în 2008, a interdicţiei privind fumatul în locuri publice.

Foto: tf1.fr

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: TVA Franta
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close