Antena 3 CNN Economic Biz News Business Franţa şi Austria alocă 460 miliarde euro pentru a-şi proteja băncile

Franţa şi Austria alocă 460 miliarde euro pentru a-şi proteja băncile

Franţa şi Austria alocă 460 miliarde euro pentru a-şi proteja băncile
13 Oct 2008   •   18:04

Franţa alocă fonduri de 360 de miliarde de euro, iar Austria de 100 de miliarde de euro pentru injecţii de capital şi garantarea creditelor interbancare, spun oficiali ai celor două state europene, citate de Reuters. Pentru a impelmenta programele, statul francez va folosi 320 de miliarde de euro pentru a garanta împrumuturile de pe piaţa interbancară şi 40 de miliarde pentru a ajuta instituţiile financiare cu probleme.
Austria va oferi garanţii de până la 85 miliarde euro pentru creditele interbancare şi va aloca 15 miliarde euro pentru injecţii de capital la instituţiile financiare, a anunţat, luni, ministrul de Finanţe, Wilhelm Molterer.
Guvernul de la Viena va înfiinţa o nouă companie, ce va avea rol de casă de clearing pentru datorii şi obligaţiuni interbancare, adică va opera injecţii de capital dacă va fi necesar.
Duminică, liderii statelor din zona euro au adoptat un plan de acţiune pentru stabilizarea sectorului financiar ca urmare a crizei financiare care a cuprins întreaga lume. Planul prevede şi garantarea datoriilor pe termen mediu ale instituţiilor de credit şi injecţii de capital în sistemul bancar.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close