Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gazprom ar putea participa la proiectul Nabucco

Gazprom ar putea participa la proiectul Nabucco

Gazprom ar putea participa la proiectul Nabucco
12 Feb 2008   •   14:31

Gazprom ar putea participa la proiectul de construcţie a conductei Nabucco, care urmează să aprovizioneze Europa cu gaze din Asia Centrală, a declarat Serghei Kuprianov, purtătorul de cuvânt al grupului rus. "Dacă vor fi făcute astfel de propuneri, le vom examina", a declarat Kuprianov, la postul de radio Echo din Moscova.

Companiile participante la proiect în acest moment sunt RWE (Germania), OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (România), Bulgargaz (Bulgaria) şi Botas (Turcia). Niciunul dintre statele participante la proiect nu are capacitatea să furnizeze volumul de gaze necesar pentru ca proiectul să fie rentabil, adică 20-30 de miliarde de metri cubi pe an, potrivit reprezentantului Gazprom.

El a mai declarat că au apărut opinii, în cadrul Comisiei Europene, conform cărora "acest proiect nu poate ocoli Gazprom".

Conducta Nabucco va avea o lungime de 3.300 de kilometri şi o capacitate maximă de transport de 31 de miliarde de metri cubi pe an, investiţia totală fiind evaluată la cinci miliarde de euro.

Conducta va traversa Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi va ajunge până în Austria. Lucrările de construcţie urmează să înceapă în 2009 şi să se încheie în 2012.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close