Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gazprom: România nu mai poate înlocui Bulgaria în proiectul South Stream

Gazprom: România nu mai poate înlocui Bulgaria în proiectul South Stream

Gazprom: România nu mai poate înlocui Bulgaria în proiectul South Stream
Sursa foto: gazprom
09 Apr 2010   •   16:44

România nu mai poate lua locul Bulgariei în proiectul South Stream, dar ar putea fi construit un tronson către aceasta, fie pe sub Marea Neagră fie pe teritoriul bulgăresc, a declarat, vineri, director general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, transmite Ria Novosti.

"Poate fi construit un tronson maritim sau pe teritorul Bulgariei. Deocamdată este vorba doar despre idei", a arătat Miller.

Acesta mai spune că România s-a arătat interesată faţă de acest proiect şi că discuţiile cu Bulgaria au fost un succes, iar proiectul evoluează potrivit programului.

În decembrie, directorul general adjunct al grupului rus de stat, Alexandr Medvedev, spune că Gazprom are şi alte opţiuni, printre care România, pentru construirea gazoductului South Stream, dacă Bulgaria nu mai participă la dezvoltarea proiectului.

Miller declară că acordul interguvernamental referitor la participarea Austriei este în fază avansată şi ar putea fi semnat la finele lui aprilie.

Autorităţile ruse au semnat acorduri interguvernamentale legate de construcţia gazoductului cu Bulgaria, Serbia, Grecia, Ungaria, Slovenia şi Croaţia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gazprom România South Stream
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close