Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gazprom va livra gaze României până în 2030

Gazprom va livra gaze României până în 2030

Gazprom va livra gaze României până în 2030
05 Apr 2007   •   08:46

Grupul rus de stat Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale din lume, şi firma românească Conef Energy SRL au semnat miercuri seară un contract referitor la livrarea de gaze naturale României în perioada 2010-2030. Potrivit termenilor acestui contract, România va primi, anual, până la două miliarde metri cubi de gaz natural rusesc, volumul total urmând să fie de 42 de miliarde metri cubi.

Rusia furnizează gaz natural României încă din anul 1979 iar până la data de 1 aprilie 2007 volumul total al exporturilor de gaz rusesc destinate României s-a ridicat la aproximativ 110 miliarde metri cubi. Conef Energy SRL este o subsidiară a Nonef SA şi face parte din Marco Investment and Industries Group, o companie internaţională care controlează un holding de aluminiu, care include ALRO Slatina, dar şi mai multe companii financiare şi de investiţii, precum şi alte companii în întrega lume.

Gazprom apreciază într-un comunicat de presă că livrările de gaz natural rusesc au avut o contribuţie considerabilă la rezolvarea problemelor energetice ale României.

Rompres

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close