Antena 3 CNN Economic Biz News Business General Motors cedează în faţa preţului benzinei şi închide cea mai veche fabrică Chevrolet

General Motors cedează în faţa preţului benzinei şi închide cea mai veche fabrică Chevrolet

General Motors cedează în faţa preţului benzinei şi închide cea mai veche fabrică Chevrolet
14 Oct 2008   •   03:26

General Motors Corp. a anunţat luni că va închide fabrica sa din Janesville. Deschisă în 1919, aceasta era cea mai veche fabrică din SUA, dar după ce a trecut peste războiul mondial, recesiune şi furtuni, a cedat în faţa preţului benzinei.
Astfel că producţia de SUV va înceta pe 23 decembrie, moment în care circa 1200 de angajaţi vor rămâne şomeri. Alţi 40 de muncitori vor mai rămâne angajaţi până în mai sau iunie pentru a încheia contractul cu Isuzu Motors Ltd, urmând apoi ca porţile să se închidă definitiv. Vestea nu a venit tocmai pe neaşteptate, intenţiile companiei fiind binecunoscute încă din iunie. Atunci GM a numit această fabrică printre cele patru care vor fi închise până în 2010, din cauza scăderii impresionante a numărului de SUV vândute în Statele Unite. Principalul motiv este preţul mare al carburanţilor.
Cu toate acestea, anunţul de luni devansează data la care se aştepta ca evenimentul să se producă, scrie AP. Deschisă iniţial ca fabrică de tractoare Samson, compania a trecut la producţia de maşini Chevrolet în 1923. Fabrica a fost înhisă par'ial în timpul recesiunii din anii 30, dar producţia a fost reluată în 1934. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost implicată în fabricarea de unită?i de artilerie.
Chevrolet a continuat apoi să producă autovehicule, iar numărul de angajaţi a ajuns la un vârf în 1985 ? 7.200 muncitori. Acum modelul produs la fabrica din Wisconsin este Chevrolet Suburban.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA criza economica somaj General Motors
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close