Antena 3 CNN Economic Biz News Business Georgia vrea să ridice un complex de lichefiere pentru a exporta gaze naturale azere în Europa

Georgia vrea să ridice un complex de lichefiere pentru a exporta gaze naturale azere în Europa

Georgia vrea să ridice un complex de lichefiere pentru a exporta gaze naturale azere în Europa
Sursa foto: europa
14 Ian 2010   •   18:42

Georgia intenţionează să construaiscă un complex de lichefiere a gazelor naturale cu o capacitate de 30 de miliarde de metri cubi anual pentru a exporta în Europa gaze provenind din Azerbaidjan, a declarat premierul georgian Nika Gilauri, citat de Bloomberg.

Unitatea va procesa gaze naturale din câmpul Shah Deniz din Azerbaidjan, a mai spus oficialul, fără a oferi detalii despre momentul în care va fi începută construcţia sau despre finanţarea proiectului.

În prima fază, producţia de gaz lichefiat va atinge 5-10 miliarde de metri cubi anual, din capacitatea totală de 30 de miliarde de metri cubi, spune ministrul Energiei, Alexander Khetaguri.

Azerbaidjanul constituie unul dintre potenţialii furnizori de gaze naturale pentru aprovizionarea gazoducutului Nabucco. Proiectul Nabucco este dezvoltat de un consorţiu format din OMV (acţionarul majoritar al Petrom), Transgaz Mediaş, MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) şi RWE (Germania).

Nabucco va transporta gaze naturale din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu către Europa Centrală, prin Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria, pe o distanţă de 3.300 de kilometri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Europa gaze naturale Georgia
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close