Antena 3 CNN Economic Biz News Business Germania cere companiei Nokia să returneze banii primiţi din subvenţii

Germania cere companiei Nokia să returneze banii primiţi din subvenţii

Germania cere companiei Nokia să returneze banii primiţi din subvenţii
11 Mar 2008   •   16:12

Germania vrea ca finlandezii de la Nokia să returneze banii primiţi de companie sub formă de subvenţii, în perioada funcţionării uzinei de la Bochum. Autorităţile landului german Renania de Nord-Vestfalia le-au comunicat celor de la Nokia şi un termen limită până la care pot efectua plata celor aproape 60 milioane de euro. Astfel, compania finlandeză trebuie să ramburseze această sumă până la 31 martie, a anunţat ministrul regional al Economiei.

Banii pe care autorităţile landului german i-au cerut de la finlandezi cuprind şi o dobândă. Asta pentru că este a doua solicitare pe care nemţii o trimit companiei Nokia. Prima cerere a venit în urmă cu o lună, iar suma ?revendicată? atunci era de 41 de milioane de euro. Între timp, dobânda a ajuns la 18 milioane de euro, au anunţat germanii.

Ministerul a avertizat însă că, de această dată, dacă suma nu va plătită la timp, litigiul va fi soluţionat în justiţie. În februarie, reprezentanţii companiei finlandeze Nokia anunţau că refuză să ramburseze subvenţiile primite de la statul german.

Germanii sunt nemulţumiţi că finlandezii au mutat fabrica de telefoane mobile de la Bochum la Cluj, în România, şi acuză conducerea Nokia de nerespectarea contractului. Reprezentanţii Nokia au exclus posibilitatea rambursării sumei, pe motiv că au investit în fabrica de la Bochum mai mult decât prevedeau obligaţiile sale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close