Antena 3 CNN Economic Biz News Business Germania şi Rusia, revoltate de decizia GM de a nu vinde Opel

Germania şi Rusia, revoltate de decizia GM de a nu vinde Opel

Germania şi Rusia, revoltate de decizia GM de a nu vinde Opel
Sursa foto: opel
05 Noi 2009   •   11:15

Liderii din Germania şi Rusia, precum şi sindicatele au calificat ca fiind "complet inacceptabilă" decizia General Motors de a nu vinde divizia sa europeană, după luni de negociere.
"Comportamentul General Motors' este complet inacceptavil," declara ministrul german al Economiei, Rainer Bruederle, după aflarea veştii şoc. În timp ce la Moscova, premierul rus Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că bătălia pentru Opel nu este terminată, arătând că este decizia trustului german care supraveghează Opel, nu a General Motors, referitor la ce paşi vor urma.
Guvernul rus a calificat decizia americanilor ca fiind surprinzătoare. "GM a plasat divizia sa europeană sub controlul unui trust, care a aprobat acordul. Este decizia acestuia ce paşi vor urma. În acest context, decizia GM de a răsturna acordul provoacă surpriză," arăta Vladimir Putin.
Germania considera compania canadiană Magna şi partenerul său rus Sberbank ca fiind cei mai în măsură să păstreze cât de multe locuri de muncă posibile. Jumătate din cei 50.000 de angajaţi Opel din Europa sunt în Germania.
"Comportamentul General Motors arată faţa urâtă a turbo-capitalismului," declara şi Juergen Ruettgers, premierul statului Nord Rhine-Westphalia, sediul Opel din Bochum.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Opel General Motors piata auto
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close