Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ghidul Black Friday: Ce drepturi ai în perioadele de reduceri

Ghidul Black Friday: Ce drepturi ai în perioadele de reduceri

Ghidul Black Friday: Ce drepturi ai în perioadele de reduceri
Sursa foto: sursa: wired.com
17 Noi 2015   •   23:19

Black Friday 2015 se apropie cu pași rapizi, tradiția importată de la americani dând ocazia tuturor românilor să achiziționeze diverse produse la prețuri reduse. Vinerea Neagră are loc anul acesta pe 20 noiembrie, însă, la fel ca în alți ani, promoțiile țin tot weekend-ul sau chiar toată luna.

Centrul European al Consumatorilor din România (ECC Romania) îți recomandă să nu te lași entuziasmat de prețurile mici și să verifici informațiile prezentate pe site-uri sau în magazine înainte de a achiziționa orice produs.

Orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice. Preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus).

Orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice:
• fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat;
• fie prin menţiunile "preţ nou", "preţ vechi" lângă sumele corespunzătoare;
• fie prin menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat.

Continuarea, pe dailybusiness.ro

×
Subiecte în articol: Black Friday
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close