Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gigantul Microsoft, în cădere liberă

Gigantul Microsoft, în cădere liberă

Gigantul Microsoft, în cădere liberă
25 Apr 2008   •   11:36

Gigantul Microsoft a înregistrat o scădere a profiturilor cu 11 procente în luna martie, ajungând la suma de 4,3 miliarde de dolari. Vânzările la departamentul care se ocupă de comercializarea pachetului Office, sunt în "cădere liberă", din cauza cererii scăzute. Cifrele au apărut după ultimatumul pe care l-a lansat Microsoft companiei Yahoo, care trebuie să răspundă la oferta de preluare propusă la 1 februarie pentru suma de 44,6 miliarde dolari.

Unul dintre factorii care a contribuit la scăderea profiturilor a fost amenda record pe care a primit-o Microsoft de la Comisia Europeană, în valoare de 497 milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă.

În timp ce compania se aştepta la vânzări solide în 2008, prognoza pentru acest trimestru nu a întrunit previziunile, ceea ce a condus la o scădere a preţului acţiunilor cu 5 procente. În acelaşi timp, consola Xbox 360 a înregistrat o creştere a vânzărilor cu 68 la sută.

Microsoft şi-a întărit poziţia în ceea ce priveşte preluarea Yahoo, menţinându-şi în continuar oferta iniţială. "Cu tot respectul pentru Yahoo, am fost cât se poate de clari în ceea ce priveşte importanţa vitezei de reacţie", a declarat Chris Lidell, şeful departamentului financiar de la Microsoft.

Microsoft are două posibilităţi în acest moment: să-şi retragă oferta sau să încerce o preluare "ostilă". "Cu sau fără fuziunea cu Yahoo, Microsoft se concentrează pe piaţa de publicitate online", a precizat Chris Lidel.

Cu doar o zi în urmă, Yahoo a raportat rezultate peste aşteptări, înregistrând profituri care s-au triplat în primele trei luni ale lui 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close