Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gigantul petrolier BP şi-a dublat profitul

Gigantul petrolier BP şi-a dublat profitul

Gigantul petrolier BP şi-a dublat profitul
29 Oct 2008   •   02:40

BP a făcut publică o creştere a profitului net cu 83% în al treilea trimestru, în contextul în care preţul record al petrolului şi gazelor naturale a sprijinit rezultatele financiare, în pofida reducerii producţiei în Azerbaidjan şi Golful Mexic, informează Bloomberg.
Profitul net a crescut la 8,05 miliarde dolari, faţă de 4,41 miliarde dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.
Preţul petrolului a urcat în 11 iulie pâna la nivelul record de 147,27 dolari per baril, în tranzacţiile de la New York, sporind rezultatele financiare ale companiilor. De atunci, petrolul s-a ieftinit cu mai mult de 50%.
Cotaţia acţiunilor companiei a coborât cu 20% în al treilea trimestru, din cauza temerilor privitoare la încetinirea creşterii economice, care va afecta cererea de carburanţi. Totuşi, există numeroşi analişti care consideră acţiunile BP ca fiind unele dintre cele mai subevaluate de pe piaţă şi acestea constituie o investiţie bună.
În aceleaşi context compania petrolieră rusă de stat Rosneft a anunţat o creştere cu 130% a profitului în perioada ianuarie septembrie, până la 7,6 miliarde dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gaze naturale
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close