Antena 3 CNN Economic Biz News Business Google instalează un cablu subacvatic pentru transferul de date dintre Japonia şi SUA

Google instalează un cablu subacvatic pentru transferul de date dintre Japonia şi SUA

Google instalează un cablu
subacvatic pentru transferul de date dintre Japonia şi SUA
26 Feb 2008   •   16:04

Compania Google, vestită pentru motorul de căutare ce îi poartă numele, şi-a exprimat acordul în ceea ce priveşte amplasarea unui cablu subacvatic care ar lega Statele Unite de Japonia, în scopul susţinerii transferului masiv de date pe Internet.

Costurile de instalare a 10.000 de kilometri de cabluri de fibră optică se ridică la 300 de milioane de dolari. Acestea vor fi împărţite cu alţi cinci operatori de telecomunicaţii: Bharti Airtel, Global Transit, KDDI Corp, Pacnet şi Singapore Telecommunications.

"Acest nou sistem de transfer de date le permite membrilor consorţiului să furnizeze capacitatea necesară pentru a susţine multitudinea de aplicaţii şi servicii disponibile online", a declarat Jayne Stowell, purtătorul de cuvânt al Google.

Consorţiul spune că a ales companiile NEC Corporation şi Tyco Telecommunications pentru a construi şi instala sistemul, ce va fi pus în funcţiune în primul trimestru al anului 2010.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close