Antena 3 CNN Economic Biz News Business Google lansează un serviciu video în genul Youtube, pentru companii

Google lansează un serviciu video în genul Youtube, pentru companii

Google lansează un serviciu video în genul Youtube, pentru companii
02 Sep 2008   •   13:46

Google va lansa un serviciu pentru clienţii săi business, care le va permite acestora să posteze şi să vizioneze videoclipuri, în mod asemănător cu site-ul Youtube, anunţă CNN.

Seviciul le va permite clienţilor business să posteze filmuleţe legate de activitatea lor, de la sesiuni de trianing la conferinţe sau întruniri, şi să le vizioneze, într-un mediu securizat. Numai clienţii serviciului Google Apps Premier Edition vor avea acces la acest portal, aplicaţia incluzând un serviciu de mesagerie online, de editare de texte, tabelare şi aplicaţii de securitate, fiind menită să atragă o parte dintre clienţii Microsoft Office.

Ted Schandler, analist la compania de cercetare Forrester, a declarat că serviciul s-ar putea dovedi popular în rândul companiilor care doresc să folosească aplicaţiile video în activităţile departamentelor de vânzări şi training, şi că acest lucru ar putea atrage mai mulţi clienţi pentru Google Apps.

Angajaţii companiilor vor putea să stocheze până la 3GB de videoclipuri, aproximativ 300 minute, pe an. Ei vor putea să controleze de cine sunt vizualizate videoclipurile, fie de utilizatori individuali, de grupuri, sau întreaga organizaţie. Este posibilă, de asemenea, căutarea, comentarea şi introducerea videoclipurilor pe orice pagină de web internă organizaţiei.

Google crede că acest serviciu, care oferă posibilitatea de stocare a unui număr mare de fişiere video, va fi pe placul companiilor care nu mai trebuie astfel să investească într-un sistem de stocare complex, şi eventual, mult mai scump.

Utilizatorii acestui serviciu vor avea nevoie numai de o conexiune de internet şi un browser web pentru a rula aplicaţia video, disponibilă în pachetul Google Apps Premier Edition.

Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie. Cât vor plăti șoferii
x close