Antena 3 CNN Economic Biz News Business Google, obligată să ofere companiei Viacom informaţii despre utilizatorii YouTube

Google, obligată să ofere companiei Viacom informaţii despre utilizatorii YouTube

Google, obligată să ofere companiei Viacom informaţii despre utilizatorii YouTube
04 Iul 2008   •   12:57

Google va trebui să transmită companiei Viacom toate jurnalele videoclipurilor vizionate de utilizatorii site-ului YouTube, informează BBC. O instanţă judecătorească americană a stabilit, în procesul Google-Viacom, că deţinătoarea YouTube trebuie să prezinte o listă cu ID-urile utilizatorilor, IP-urile acestora, precum şi detalii depsre videoclipurile urmărite. Măsura a fost luată în procesul în care Viacom, deţinătoarea drepturilor de autor pentru producţiile MTV şi Paramount Pictures, acuză YouTube de încălcare a legii copyrightului, prin permiterea postării pe internet a videoclipurilor piratate.

Şi Asociaţia Premiere League din Marea Britanie a anunţat că va da în judecată Google, care deţine YouTube din 2006, pentru că a mermis postarea pe internet a secvenţelor din meciurile din prima ligă engleză.

Procesul care a demarat în martie 2007, are la bază acuzaţia companiei Viacom care a declarat că a descoperit cel puţin 160.000 de clipuri neautorizate din programele sale, care fuseseră urmărite pe YouTube de peste 1,5 miliarde de ori.

Ca urmare a acestui proces de peste un miliard de dolari, YouTube a introdus instrumente de filtrare a videoclipurilor care sunt postate pe site, în încercarea de a împiedica apariţia materialelor piratate pe site.

Avocaţii Google s-au arătat nemulţumiţi de decizia tribunalului şi au precizat că vor cere Viacom să respecte intimitatea utilizatorilor, nefăcând aceste date publice. Mai mult, ei au declarat că doresc să prelucreze mai întâi lista, pentru a face datele anonime, înainte de a le înmâna Viacom.

La rândul lor, reprezentanţii Viacom au declarat că vor folosi aceste date strict pentru a demonstra în instanţă că YouTube a permis postarea filmuleţelor piratate.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
NATO scoate armele nucleare din depozite și le pune în stare de prealertă
x close