Antena 3 CNN Economic Biz News Business Google: Procesul împotriva Youtube, o ameninţare la libertatea internetului

Google: Procesul împotriva Youtube, o ameninţare la libertatea internetului

Google: Procesul împotriva Youtube, o ameninţare la libertatea internetului
27 Mai 2008   •   13:41

Oficiali ai Google, proprietarul site-ului Youtube.com, au declarat că procesul de un miliard de dolari intentat de Viacom popularului site, constituie o ameninţare la însăşi libertatea internetului, potrivit BBC.

Viacom a dat în judecată site-ul Youtube.com sub acuzaţiile că nu poate să cenzureze materialele care apar pe site şi care nu deţin drepturi de autor. Compania care deţine, printre altele, drepturile de autor pentru programele MTV, a identificat pe site-ul Youtube.com peste 150.000 de videoclipuri piratate.

Avocaţii Google au afirmat la proces că această acţiune ?ameninţă modul în care sute de milioane de oameni schimbă în mod legitim informaţii? pe internet. Ei au mai adăugat că Youtube.com a respectat prevederile Actului Milleninum care priveşte drepturile de autor digitale, din 1998.

Viacom a acuzat însă site-ul că nu a respectat prevederile acestui act şi că ?face puţin sau chiar nimic? pentru a opri încălcarea prevederilor lui. Astfel, se arată în plângerea depusă de Vicaom că Youtube.com a permis postarea videoclipurilor muzicale, a programelor tv piratate, care au fost vizualizate de milioane de utilizatori.

?Când am iniţiat acest proces, nu am urmărit numai interesele noastre, ci pe ale oricărei companii care deţine drepturi de autor şi doreşte să le protejeze. Nu putem tolera piratatarea sub nicio formă. Youtube nu poate să ne fure produsele şi să scape din asta? au declarat oficialii Viacom.

După acuzaţiile aduse de Viacom, Youtube a încercat să introducă un sistem de control al materialelor uploadate pe site, folosind un instrument anti-piraterie, care verifică videclipurile, comparând conţinutul lor cu cel al produselor originale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close