Antena 3 CNN Economic Biz News Business Google va comercializa software online

Google va comercializa software online

Google va comercializa software online
22 Feb 2007   •   13:58

Grupul Google Inc. va oferi corporaţiilor americane un pachet software online. Acesta va include programe de tip e-mail, procesare de text şi calcul tabelar, semn al expansiunii celui mai mare motor de căutare online pe segmente de piaţă care tradiţional erau dominate de Microsoft şi IBM. Introdus în urmă cu şase luni sub forma unui serviciu gratuit, Google Apps este utilizat deja de peste 100.000 de firme mici şi mijlocii şi mai multe sute de universităţi americane.
Pachetul va debuta pe piaţă joi, în mijlocul campaniei de promovare a noului pachet Microsoft Office. Oferind un pachet software la un preţ deosebit de scăzut, Google oferă companiilor noi stimulente pentru a amâna cumpărarea noului pachet Microsoft Office 2007. Un pachet Office 2007 cu licenţă are un preţ de cost cuprins între 149 şi 679 dolari, însă companiile negociază reduceri substanţiale în funcţie de numărul de licenţe pe care le achiziţionează.
Deşi este puţin probabil ca ultima iniţiativă a celor de la Google să schimbe radical situaţia pe piaţa de produse software de afaceri destinate corporaţiilor, analiştii apreciază că este doar o chestiune de timp până când Google va deveni unul dintre actorii importanţi pe piaţă. Deja două mari companii americane, Procter & Gamble Co. şi General Electric Co., au început să utilizeze noul pachet software, Google refuzând să precizeze câţi din angajaţii celor două firme au optat pentru Google Apps.

Rompres

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close