Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gordon Brown cere mai mulţi bani pentru FMI de la China şi statele din Golful Persic

Gordon Brown cere mai mulţi bani pentru FMI de la China şi statele din Golful Persic

Gordon Brown cere mai mulţi bani pentru FMI de la China şi statele din Golful Persic
28 Oct 2008   •   22:37

China şi statele din Golful Persic pot avea o contribuţie importantă la asigurarea fondurilor necesare FMI pentru combaterea efectelor crizei ecoomice, e de părere premierul britanic Gordon Brown."FMI a anunţat că are fonduri disponibile de 250 de miliarde de dolari şi instrumente noi destinate sprijinului unor state în faţa crizei, dar aceste lucruri s-ar putea să nu fie suficiente", a declarat Brown, citat de Reuters.
Islanda aşteaptă o finanţare de două miliarde de dolari după un acord cu FMI, iar Ucraina cere fonduri de 16,5 miliarde dolari. Fondul Monetar Internaţional poartă discuţii şi cu Pakistanul, pentru ca statul să obţină un împrumut de 14,5 miliarde de dolari, cuUngaria, care are nevoie de 10 miliarde de dolari, cu Belarus şi Serbia.
Premierul Gordon Brown va vizita, la sfârşitul săptămânii, statele din Golf, şi va discuta cu premierul Chinei în următoarele două zile.
Brown nu exclude prezenţa Marii Britanii pe lista statelor care trebuie să sprijine FMI şi declară că ţările cu cele mai mari rezerve ar putea avea o contribuţie esenţială.
Pe 15 noiembrie, liderii statelor puternic industrializate se întâlnesc la Washington, pentru a discuta asupra reformării sistemului financiar. Potrivit The Telegraph, FMI s-ar putea confrunta cu o lipsă de fonduri necesare salvării numărului mare de state membre în dificultate. Prin urmare, instituţia financiară ar putea recurge la măsuri precum solicitarea unor depozite din partea statelor occidentale sau emisiunea de bani.
Sursă foto: Times Online
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China Golful Persic Gordon Brown FMI
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close