Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gordon Brown: FMI are nevoie de sute de miliarde de dolari pentru a ajuta statele în dificultate

Gordon Brown: FMI are nevoie de sute de miliarde de dolari pentru a ajuta statele în dificultate

Gordon Brown: FMI are nevoie de sute de miliarde de dolari pentru a ajuta statele în dificultate
02 Noi 2008   •   13:17

Premierul britanic Gordon Brown susţine că Fondul Monetar Internaţional are nevoie de sute de miliarde de dolari pentru a ajuta ţările puse în pericol de criza financiară. El propune ţărilor care dispun de resurse financiare importante să înfiinţeze un nou program de finanţare a economiilor vulnerabile. ?Dacă vrem să oprim extinderea crizei financiare avem nevoie de o politică gobală de asigurare mai bună pentru a sprijini economiile în dificultate. Asta este motivul pentru care am cerut mai multe resurse pentru FMI, sute de miliarde de dolari peste cele 250 miliarde de dolari disponibile, pentru a fi împrumutate statelor cu probleme, a explicat Brown.
Brown s-a poziţionat în fruntea luptei globale împotriva crizei financiare, mişcare ce a contribuit la creşterea în sondaje a laburiştilor. ?Ţările producătoare de petrol, care au obţinut în ultimii ani profituri ce depăşesc o mie de miliarde de dolari, ar putea să contribuie?, este de părere premierul britanic.
Gordon Brown se află într-un turneu în statele din Golf, împreună cu o delegaţie formată din miniştri şi oameni de afaceri. Discuţiile vor avea ca scop încurajarea investiţiilor din partea ţărilor din zonă şi susţinerea stabilizării preţului petrolului.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close