Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gordon Brown: FMI să fie condus ca o bancă independentă, nu ca un comitet politic

Gordon Brown: FMI să fie condus ca o bancă independentă, nu ca un comitet politic

Gordon Brown: FMI să fie condus ca o bancă independentă, nu ca un comitet politic
27 Oct 2008   •   14:43

Fondul Monetar Internaţional trecuie condus mai mult ca o bancă centrală independentă, a declarat premierul britanic Gordon Brown. ?Pentru FMI trebuie să îşi facă treaba, ar trebui să semene mai mult cu o bancă centrală independentă, decât ca un comitet politic, cum este acum?, spune Brown, cu ocazia unei vizite la Colegiul Imperial, citat de AFP.
Premierul Marii Britanii a subliniat că actuala criză financiară este prima de talie mondială. ?Trebuie să vedem cum Europa şi America conlucrează pentru a trece acest impas. Trebuie, totodată, să includem China şi toate economiile emergente?, a încheiat Gordon Brown.
Fondul Monetar Internaţional este o organizaţie formată din 185 de state membre. A fost înfiinţată pentru a promova cooperarea internaţională monetară, stabilitatea schimburilor şi prevederi legate de schimburi. FMI acordă, totodată, ajutor temporar statelor a căror balanţă de plăţi trebuie ajustată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gordon Brown FMI
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close